Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.09.01. Logroño – Nájera (28,3 km)

16:15 Nájera – lábnyomunk a homokban

 

Még 581,7 km a célig. Pamplona 707,6 km-re van Santiagotól. Ebből kiszámíthatjátok, mennyit haladtam eddig. Olyan jó, hogy ma újra úton voltam, mint a lócitrom. Zsúfolt a szállás, csak egy zuhanyzó működik, és nincs meleg víz. Higgyétek el, egyik sem számít! Van a jobb bicepszemen egy kék-zöld, felszívódó félben lévő folt. Nem tudom, mi okozta. Akkora, mint egy emberi harapás. Remélem vámpírok nem caminoznak mostanában...

 

Tegnap este összeismerkedtem egy kis olasz csapattal, miután Carmela buszra szállt. Nagyon jópofák, közöttük van egy 18 éves fiú ikerpár. Az apjuk velem egyidős. Hmmm.

Még érdekesebb, hogy Anna pólóján a héber ABC díszeleg, és az esti lábáztatásnál rákérdeztem, hogy beszéli-e a nyelvet. Képzeljétek! A barátjával, Simoneval együtt Tel-Avivban dolgoztak másfél évet, és még emlékeztek néhány alapvető mondatra. A többieknek is tetszett, hiába nem értették, és a végén szívélyes „salom”-mal üdvözöltek gyakorlásképpen.

 

Ma reggel 3:30-kor kipattant a szemem és ezt elfogadtam jelzésnek. Lezuhanyoztam, 5:00 körül már indultam, mivel ma is majdnem 30 km várt rám. Navaretteben vettem a talpamra Compeedet, ez olyan második bőr féle, ami még a zuhanyzáskor sem ázik le [tesztelve!]. Sok helyen nagyon alapos a jelzés, viszont vannak olyan – most már gyakorlott szemmel mondhatom –, egyértelmű szakaszok, ahol nem viszik túlzásba. A legbiztosabb, ha a hátizsákosokat követed. Ma, talán a korai indulásnak tudható be (vagy, hogy egész nap lógott az eső lába), kevesebben jöttek mellettem. Az agyagos-homokos talaj viszont tagadhatatlan térkép a tájban. Ahol a biciklik és bakancsok nyoma szaporodik, na az a Camino. Szinte elháríthatatlan a kérdés: ¿Vajon milyen nyomot hagyunk magunk után, és mennyi ideig fog az üzenni az utánunk jövők számára?

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


KépgalériaStatisztika

Online: 5
Összes: 143964
Hónap: 5986
Nap: 220